Misschien vind je dit leuk: Spongebob spellen Een icoon uit de animatiewereld dat inmiddels iedereen kent, is natuurlijk Spongebob Squarepants. Spongebob is een gele spons die leeft op de bodem Speel nu!

Speelgoed

Kinderen van alle leeftijden spelen met speelgoed. Natuurlijk zit er een groot verschil tussen het speelgoed voor peuters en het speelgoed voor tieners (zie de Ekiddies.nl speelgoedwinkel prijzen vergelijker). Van rammelaars tot computerspellen: voor iedere leeftijd is geschikt speelgoed te vinden. Wij hebben een handig opsplitsing voor je gemaakt.

De leeftijd voor speelgoed kun je opsplitsen in 6 groepen:

Baby (0-1 jaar)

Voor baby's is het belangrijk dat het speelgoed felle kleuren en leuke geluidjes heeft. Ook is het van belang dat de stukken speelgoed groot zijn zodat ze het niet in hun mond kunnen stoppen. Speelgoed wat hierbij goed past: Rammelaars, muziekdoosjes en wieghangers.

Dreumes (1-2 jaar)

In een jaar tijd heeft je kind al veel geleerd over zichzelf en speelgoed. Ze kunnen zich waarschijnlijk beter verplaatsen, voorwerpen stapelen en proberen al hun eerste woordjes te zeggen. Speelgoed wat hierbij kan helpen: Emmers, schepjes, trekbeesten en blokken

Peuter (2-4 jaar)

Vanaf een jaar of 2,5 á 3 willen kinderen zelf dingen maken. Speelgoed wat hierbij goed past is: Constructiemateriaal, memory spelletjes en prentboeken.

Kleuter (4-6 jaar)

Kleuters spelen vaak graag dingen na zoals: vader en moedertje en doktertje. Speelgoed wat hierbij goed past is: duplo, Playmobil en verkleedkleren.

Basisschool (6-10 jaar)

Voor de basisschool is het interessant om wetenschap een rol te laten spelen bij het speelgoed. Daarbij kun je denken aan: Fietsen, knikkers en een autobaan.

Tiener (10-12 jaar)

De meerderheid van de tieners van tegenwoordig zal te vinden zijn achter een beeldscherm. Toch blijft buiten spelen ook in trek bij een klein gedeelte van deze groep. Passend speelgoed voor deze groep: Bestuurbare auto's, rollerskates en computerspellen.

Speelgoed vergelijken

Als ouder zijnde heb je natuurlijk al genoeg kosten. Daarom wil je niet te veel betalen voor speelgoed. Er bestaan verschillende websites waarop je de prijzen van speelgoed kunt vergelijken. Je kunt dan eenvoudig de voordeligste prijs achterhalen en het speelgoed meteen in de desbetreffende webshop aanschaffen. Goedkoop speelgoed kopen was nog nooit zo gemakkelijk.