Misschien vind je dit leuk: Spelletjes apps Educatieve en leerzame spelletjes apps zijn belangrijk, maar soms mag je als kind natuurlijk ook eens vrij spelen met leuke spelletjes online spele Speel nu!

Kippenvel serie

Kippenvel is een serie jeugdboeken van de Amerikaanse auteur R.L. Stine. De doelgroep van de Kippenvel boeken is jongeren tussen de 10 en de 13 jaar. Gedurende de eerste reeks werd Kippenvel geschreven als 'kippevel', zonder “n”.

Over de auteur van de Kippenvel serie

Al vanaf jongs af aan vertelde Stine en zijn broertje elkaar in bed griezelverhalen. Stine begon echter met het schrijven van komische boeken en hij redigeerde voor diverse humoristische tijdschriften. Hierna begon hij met het schrijven van kindergriezelboeken. Zijn eerste boek was gelijk een groot succes.  R.L. Stine is in 1992 begonnen met het schrijven van de Kippenvel serie. Inmiddels heeft hij meerdere boekenseries geschreven.

Over de Kippenvel boeken

In een Kippenvel boek is er meestal een hoofdpersoon die zich op een afgelegen plek bevindt of die op een andere manier afgezonderd is van normale communicatiemogelijkheden. Hierbij kun je denken aan locaties als een kostschool, een kampeerplaats, of het buitenland. Meestal is de hoofdpersoon een jonge tiener, welke de doelgroep uiteraard aanspreekt. De hoofdpersoon raakt betrokken bij enge situaties en de meeste hoofdstukken eindigen met een cliffhanger. De eindes van de boeken zijn meestal opvallend omdat het verhaal heel anders in elkaar blijkt te steken.

Een paar voorbeelden van Kippenvel boeken zijn:

  • We zijn niet alleen;
  • Monsterbloed;
  • Kijk niet in de spiegel;
  • Vogelverschrikkers!

Uiteraard zijn er veel meer Kippenvel boeken. Indien je geïnteresseerd bent in de hele lijst, neem dan even contact met ons op.