Misschien vind je dit leuk: Speelgoed Kinderen van alle leeftijden spelen met speelgoed. Natuurlijk zit er een groot verschil tussen het speelgoed voor peuters en het speelgoed voor tie Speel nu!

Harry Potter serie

De Harry Potter boekenserie bestaat uit een zevendelig spannend en avontuurlijk verhaal over tovenaren. Het verhaal gaat over een tovenaar die veel te maken krijgt met zijn verleden. Harry Potter, de hoofdrolspeler, komt er op elfjarige leeftijd achter dat hij speciale magische krachten heeft. Hij gaat vervolgens op de tovenaarsschool Zweinstein studeren. Hier ontmoet hij Ron en Hermelien. De drie worden goede vrienden en delen veel plezier samen op Zweinstein. Ze weten nog niet wat hun allemaal te wachten staat. Harry Potter komt namelijk meerdere dingen en personen uit zijn verleden tegen, hij weet nog niet dat dit heel zijn leven gaat veranderen. Als Harry Potter meer te weten komt over wat er aan de hand is komt hij steeds in een groter avontuur terecht. Samen met zijn beste vrienden Ron en Hermelien gaat hij dit avontuur aan en probeert hij het kwaad van zijn verleden te bestrijden.

De auteur van Harry Potter boeken

De Engelse schrijfster J.K. Rowling is de auteur van de Harry Potter boeken. Ze bedacht de reeks tijdens een treinreis in 1990, tussen Manchester en Londen. Van de boeken zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en gebaseerd op de boeken zijn 8 films gemaakt. De Harry Potter boeken hebben dan ook meerdere prijzen gewonnen en wereldwijde bekendheid verkregen. Verrassend genoeg werd het eerste deel van de Harry Potter reeks in eerste instantie door 12 uitgeverijen teruggestuurd. De laatste 4 boeken werden echter de snelstverkopende boeken in de geschiedenis. Deze uitgeverijen zullen nu dus wel flink balen...