Misschien vind je dit leuk: Kippenvel serie Kippenvel is een serie jeugdboeken van de Amerikaanse auteur R.L. Stine. De doelgroep van de Kippenvel boeken is jongeren tussen de 10 en de 13 jaa Speel nu!

Educatieve apps

Wat zijn goede, educatieve apps voor kinderen? Welke apps zijn gratis en gaan verantwoord om met in-app aankopen? En leer je (of je kind) er dan ook iets van? Met onderstaande leerzame apps voor kinderen kun je ervan verzekerd zijn dat jij en je kind zorgeloos online zijn. Op deze manier kunnen alle kinderen optimaal profiteren van wat de online wereld ons biedt.

Leerzame apps voor kleuters

Beschikbaar voor zowel de iPad als voor Android is het spel Kenny. Dit spel gaat over een vogel die Kenny heet en naar de Koekkoeksklok wil, maar hij kan nog niet vliegen. Je kunt wolkjes verdienen om hem naar de klok te brengen. Welke vaardigheden worden geoefend? Ruimtelijk inzicht, associëren van categorieën  en logische reeksen en schrijfbewegingen.

Oudere kinderen

Educatieve apps voor kinderen bestaan ook voor de wat oudere kinderen. De app Dierenzoeker is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen uit groep 5 en 6. Met de app kun je dieren die je ziet in je huis of tuin opzoeken. Zo weet je direct welke dieren zich allemaal in jouw omgeving bevinden. Denk bijvoorbeeld aan vogels in het park of een spin in de badkamer. Uiteraard wordt er meer informatie gegeven over het dier, zoals het leefgebied en de kleur. Erg leerzaam en educatief!