Misschien vind je dit leuk: Bob de Bouwer spel Bob de Bouwer is een (van origine Britse) tekenfilm over Bob de Bouwer. Zijn slogan is: “kunnen wij het maken?”. Als antwoord hierop ro Speel nu!

De Kameleon serie

De Kameleon is een Nederlandse jeugdboekenserie van maar liefst 66 delen. Hotze de Roos is auteur van de eerste 60 delen, de laatste 6 delen zijn geschreven voor Piero Stanco en Fred Dirks. Een aantal delen zijn in het Fries vertaald en 11 delen zijn in het Duits vertaald.

Over de Kameleon boeken

De Kameleon boeken gaan over een Friese tweeling, namelijk Sietse en Hielke Klinkhamer. Met hun boot De Kameleon beleven ze allerlei avonturen in het verzonnen dorp Lenten. Ze tweelingbroers worden geholpen door Louw en Kees en Gerben, de boerenknecht met humor. Veel van de avonturen komen uit het leven van Hotze de Roos, die in Friesland geboren is en later naar Noord-Holland verhuisde. De populaire kinderboeken over de Kameleon zijn in Nederland inmiddels een begrip. Niet alleen zijn er miljoenen boeken verkocht, ook is er een film gemaakt en is er zelfs een dorp gebouwd naar aanleiding van de boekenserie.

Kameleon boeken kopen

Zoals gezegd zijn er maar liefst 66 Kameleon boeken geschreven. Tot op de dag van vandaag zijn deze boeken erg populair onder de Nederlandse kinderen en zelfs volwassenen. In 1991 (toen De Roos overleed) waren er maar liefst 13 miljoen exemplaren verkocht. Dit aantal is inmiddels meer dan 15 miljoen. Na het overlijden van De Roos is Piero Stanco verder gegaan met het schrijven van de boeken, welke ook te koop zijn.

Wilt u een boek uit de Kameleon boekenserie kopen? Bekijk dan eens onderstaande boeken, er zit vast wel een leuk Kameleon boek voor u en uw kind tussen! Ook leuk als cadeau!