Misschien vind je dit leuk: Totally Spies spel Totally Spies gaat over drie studenten uit Beverly Hills in de Verenigde Staten. Ze zijn geheime spionnen van de organisatie WOOHP, welke de taak h Speel nu!

Carry Slee boeken

De boeken van Carry Slee gaan meestal over tieners die zich in de nesten werken door problemen met hun omgeving. Sommige verhalen gaan over kleuters of basisschoolkinderen. Haar dochters waren een grote inspiratiebron, veel verhalen waar zij mee thuiskwamen heeft zij gebruikt in haar boeken. Inmiddels zijn er al 8 Carry Slee boeken verfilmd en is Carry Slee voor haar bijdrage aan de literatuur benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Over Carry Slee

Carry Slee is een van de meest succesvolle schrijvers van kinderboeken in ons land. Al vanaf kinds af aan is ze bezig met het bedenken van verhalen. Na haar studie Woord en Gebaar ging ze aan de slag als dramadocent waar ze voor haar leerlingen toneelstukken bedacht die met groot succes werden opgevoerd. Voor haar dochters bedacht ze ook een verhaal, dat haar twee meiden zo leuk vonden dat ze besloot het op te sturen naar een tijdschrift dat het publiceerde. Inmiddels is ze fulltime auteur, voornamelijk van kinderboeken.

Uitgelicht: Kappen!

In een van haar boeken, Kappen!, stelt Carry Slee zinloos geweld aan de kaak. Wanneer een nieuw persoon zich aansluit in een vriendengroep, verandert de groep in een bende die zich schuldig maakt aan geweld. Een van de jongens, Sander, komt er pas achter als het te laat is. De bende slaat een jongen in elkaar en beroofd hem, en Sander wordt herkend en beschuldigd door de hele klas. Een meisje, Indra, helpt hem omdat ze weet hoe het is als je niet geloofd wordt. Zij weet echter niet dat Sander eigenlijk wel schuldig is...